Újjászületés - avagy utam egy egészségesebb élet felé

OBESITAS - FOGYÓKÚRA - ELHÍZÁS

OBESITAS - FOGYÓKÚRA - ELHÍZÁS

RENDSZERES TESTMOZGÁS

Avagy amit nem lehet megunni (sem kihagyni)

2018. május 27. - Esoxlucius

jogging-2343558_1920.jpgRossz hírem van kedves fogyni kívánók! A rendszeres testmozgás minden fogyókúra esetén kihagyhatatlan,

Nem csak a zsírégetésben van segítségünkre, hanem abban is, hogy izomzatunkat megtartsuk, esetleg fejlesszük és ezen izomzat segítségével még több zsírt égethessünk el. Több izom, több elégetett zsír.

Ahhoz, hogy minél hatékonyabb legyen a mozgás amit végzünk, minimum fél órán keresztül folytassuk megállás, pihenés nélkül naponta. Kiválthatjuk két naponkénti egy órás testmozgással is. Ez lehet séta, gyaloglás, futás, kerékpározás, úszás, aerobik - bármi, amit a jelenlegi fizikai állapotunk megenged. Amennyiben ez nem megy rögtön, ne keseredjünk el. Állapotunknak és edzettségünknek megfelelően naponta emelhetjük az edzésünk időtartamát.

Ismét egy rossz hír: a munka során végzett mozgást ne számítsuk bele. Ne áltassuk magunkat, hiszen ezen mozgásmennyiség mellett híztunk el.

Ha lehet, emeljük más, egyéb napi mozgásmennyiségünket is. Menjünk gyalog a munkahelyünkre, a boltba, vagy kerékpárral a tömegközlekedés helyett, Lépcsőzzünk a lift használata helyett, akár lefelé az emeletről ha még nem bírjuk a terhelést.Egyáltalán próbáljunk extrákat csempészni a napi félórás limitünk mellé.

Hívjuk magunkkal barátunkat, barátnőnket, gyerekünket. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne andalgás legyen a testmozgásból, annak intenzitására mindig ügyeljünk. E miatt nem javaslom a kutyasétáltatást, hiszen a kutyussal megállunk, várunk rá, kiesünk a ritmusból.

Ha egyedül mozgunk, használjunk telefont vagy MP3-as lejátszót zenehallgatásra, vagy hangos könyv hallgatására, tanulásra. Nem fogjuk elpazarolt időnek tartani a tevékenységet, az idő is jobban telik.

Heti három egyórás edzés már nagyon hatékonyan támogatja a fogyókúrás célunk elérését, ennél több csak hasznosabb lehet.

Fontos dolog azonban, hogy ne vigyük túlzásba a mozgást. Aki el tud járni BIA (testösszetétel) mérésre, ahol megmondják a testünk zsír-izom-víz százalékos arányát az tapasztalhatja, a túlzott edzés során azt diétával kombinálva a szervezetünk hajlamos az izomzatból fogyasztani az elraktározott zsír helyett. Tehát a több mozgás, nem feltétlenül jár együtt gyorsabb fogyással. BIA méréseket szakorvosok tudnak végezni, internet segítségével megtalálhatjuk azon szakorvosok listáját akik ezen méréseket el tudják végezni. Szakorvos, belgyógyász segítségének igénybe vétele egyébként is ajánlott minden fogyókúrázónak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obesitas.blog.hu/api/trackback/id/tr3114006448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása