Újjászületés - avagy utam egy egészségesebb élet felé

OBESITAS - FOGYÓKÚRA - ELHÍZÁS

OBESITAS - FOGYÓKÚRA - ELHÍZÁS

MIT TEHETÜNK A KÖVÉRSÉG ELLEN?

A rendszeres testmozgás nem csak a tartós fogyás miatt szükséges

2018. július 25. - Esoxlucius

sportnemzet.jpg

Büszkék vagyunk arra, hogy sportnemzet vagyunk. De sajnos, nem sportoló nemzet. S ez sajnos nem csak az adatokban jelentkezik, hanem mindennapi életünkben is megtapasztaljuk: túlsúlyosak leszünk, korábban halunk, s ezáltal korlátozzuk saját magunkat saját sikereink elérésében. Nézzük, mit is mutatnak a számok:

  • évente egy olimpia árát költjük mozgás hiányából bekövetkező betegségek egészségügyi kezelésére
  • a lakosság 6 százaléka nem tud legyalogolni 500 métert
  • gyógytestnevelésre szorul az általános iskolások 40 százaléka
  • sport tekintetében a lakosság 77 százaléka inaktív

S a fenti adatok sajnos csak romlanak. A mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás miatt nem csak életünket rövidítjük meg, hanem idős korunkra mozgásunkban korlátozottak leszünk a szív és érrendszeri, a magas vérnyomás, a cukorbetegség szövődményeként kialakuló megbetegedések, valamint a kialakuló ízületi megbetegedések miatt. Vagyis hiába dolgozunk egy életen át keményen, ha idős korunkra a kialakuló betegségek miatt nem tudjuk életünk munkáját élvezni, mert idős korunkra inaktivitásba kényszerülünk.

Pedig a fent felsorolt betegségek 95%-a a jó irányba megváltoztatott étkezési szokásokkal, valamint a mindennapok tevékenységei közé beiktatott mozgással megelőzhető, illetve a már kialakult megbetegedések jelentős része visszafordítható, illetve a panaszok jelentős része csökkenthető. Ne feledjük, a gyógyszeres kezelések jelentős része csak tüneti kezelés, önmagában a gyógyszeres kezelés nem szünteti meg a tünetek kialakulásának okát, illetve okozóját, nem fordítja vissza a negatív folyamatokat.

AZ ITT MEGTEKINTHETŐ VIDEÓ AZ EZT IGAZOLÓ AMERIKAI KUTATÁSOKRÓL SZÓL (KATTINTSON IDE!)

Már 5% tartós testsúly csökkentés jelentősen javíthatja életkilátásainkat, 10% pedig (amennyiben életünk végéig megőrizzük) ragyogó eredménynek számít. Ez egy (túlsúlyos)  70 kg-os nő esetében 3,5-7 kg-ot, egy 90 kg-os férfi esetében 4,5-9 kg-ot jelent.

Ugye, hogy nem tűnik soknak? S mindez heti 2-3 óra rendszeres testmozgással és az étkezési szokások átalakításával elérhető.

Könnyűnek tűnik? Igen! De nem egyszerű. Blogomat azért írom, hogy motiváljam és segítsem azokat, akik nekifognak  és vállalják, hogy életünk végéig, odafigyelnek az étkezési szokásaikra és életük végéig rendszeres testmozgással megőrzik aktivitásukat idős korukban is.

Ne feledjük, ez ÉLETMÓDVÁLTÁST jelent. Ez nem egy 3-6 hónapos fogyókúra program, saját minőségi életünk érdekében ezt életünk végéig folytatni kell, ezzel is példát mutatva családunknak, gyerekeinknek, unokáinknak, hogy az Ő életkilátásaik a rosszul berögzült családi szokásaik miatt ne rövidüljenek le.

Csatlakozz, kövess engem és a blogomat!

A bejegyzés trackback címe:

https://obesitas.blog.hu/api/trackback/id/tr8614142045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása