Újjászületés - avagy utam egy egészségesebb élet felé

OBESITAS - FOGYÓKÚRA - ELHÍZÁS

OBESITAS - FOGYÓKÚRA - ELHÍZÁS

ELŐZMÉNYEK RÖVIDEN

Avagy nem is oly rövid az előzmény

2018. május 27. - Esoxlucius

dsc_0023.JPGElhízásom egy szokványos történetként indult. Valamikor 18 éves korom után kezdtem "magamra szedni" a kilókat, amit azután 22-23 éves korom körül lázas fogyókúra sorozatok követtek. A módszer és a csodaszer mindig változott, csak egy dolog volt állandó. A jojó effektus. Pár kilós - néha 7-8 kg-os - fogyás után visszatért barátaival a leadott zsírtömeg.

Kezdtem az  őrült kalóriamegvonásos fogyókúrákat mozgásterápiával csodaszerek nélkül és csodaszerekkel, majd a fellépő magas vérnyomás és 2-es típusú cukorbetegség megjelenése után orvosi segítséget kértem. 

Jártam az Orvostudományi Egyetemen Endokrinológiai osztályán ahol három hónapra kaptam időpontot. Megjelentem a vizsgálaton, mire kiderült, elfelejtettek értesíteni, hogy a vizsgáló orvosom rendelése elmarad, így újabb három hónap várakozás következett. Újabb három hónap után túlestem a vizsgálaton, szokásos laboreredmények után közölték velem, hogy tudnának ugyan rajtam segíteni, de sajnos nincs rá idejük, forduljak másik szakorvoshoz. 

Ezek után háziorvosom javaslatára és segítségével felkerestem a Szegedi Egyetem Endokrinológiai osztályát, ahol két hét alatt három kilogrammtól sikerült megszabadulnom. Itt egyébként a 600 kcal módszert alkalmazták (üres leves, répafőzelék, sovány hús stb.). Javaslatukra Szegedre kellett volna költöznöm, hogy sikeres legyen a terápia és visszanyerjem egészségem. Közölték, ha ezzel nem élek, egyre gyarapodó testtömegem hatására a szívem nagy valószínűséggel egy idő után felmondja a szolgálatot. Ekkor 125 kg-os testsúllyal rendelkeztem, ami 183 cm-es magasságomhoz képest nem épp a normál testsúly kategóriába tartozott.

Múltak az évek, egyre súlyosabb lett a helyzet - nagyobb tömeg, több vérnyomáscsökkentő, több vércukorszint csökkentő gyógyszer, egyéb "kiegészítő" gyógyszerek, 2009-ben a 163+ súlyhatár (azért 163+ mert a mérlegem csak 163 kg-ig mért, ezután már csak "ERROR" felirat jelent meg rajta, így testsúlyom pontos felső határa nem dokumentált. Azután 2011 őszén az inzulinos kezelés 128 egység inzulinnal a szokványos figyelmeztetésekkel a várható következményekről. Azután 2012 szeptemberében még egy újabb próbálkozás egy endokrinológusnál - magán alapon - aki szó szerint közölte velem, hogy nem kell annyit "zabálni" ...

2012. október végén találtam rá azután Kecskeméten arra a belgyógyász Doktornőre aki a már elkezdett drasztikus fogyókúra hatására 163 kg-ra visszacsökkent testtömegemnél elvállalta a fogyókúrám irányítását és komplex belgyógyászati kezelésemet.

Innen indul az én történetem ...

A bejegyzés trackback címe:

https://obesitas.blog.hu/api/trackback/id/tr3414004442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noszáné Erzsi 2018.05.27. 16:11:15

Irigyellek a nagy akaraterődért és kitartásodért ,sok sikert a mostanihoz :)

Esoxlucius 2018.05.27. 16:14:56

@Noszáné Erzsi: Köszönöm, tudod, Te is megcsinálhatod bármikor!
süti beállítások módosítása